Het Swaegh Open 2021 ging door!

Vorig jaar konden wij vanwege de pandemie het Swaegh Open toernooi niet doorlaten gaan. Grootste plannen hadden wij toen voor deze 40e editie van ‘Bedat Wimbledon’. Dit jaar was het lang onzeker of het toernooi werkelijk wel door mocht gaan en wat er wel en vooral ook niet mogelijk zou zijn. Begin juni kwam er vanuit de KNLTB groen licht voor het organiseren van open tennistoernooien vanaf 4 juli. De terrassen en sportkantines mochten ook weer open. Toen hebben wij met elkaar besloten om ons toernooi, waar sportiviteit en gezelligheid voorop staan, door te laten gaan.

De 40e editie mochten we zodoende alsnog gaan organiseren, maar wel iets minder uitbundig dan een jaar daarvoor bedacht.
Doordat er nog wel diverse maatregelen van kracht waren tijdens de toernooiweek hebben we besloten om geen feestavond en uitgebreide prijsuitreiking te organiseren. We speelden dit jaar geen reguliere derde set maar een Super Tiebreak om uitloop te voorkomen. Dit met het oog op de verplichte sluiting van de kantine en het terras om 0.00 uur en dat alle spelers dus na afloop van hun wedstrijd nog de gelegenheid hadden om gezellig iets te drinken.

Met ruim 200 spelers zat het toernooi dit jaar niet vol. Het eerste weekend van het toernooi zijn daarom de wedstrijden alleen overdag gespeeld en slechts een enkele partij aan het begin van de avond. Doordat er minder inschrijvingen waren hebben we meer in poules gespeeld om zodoende wat meer wedstrijden te hebben. Dit jaar hebben we 180 wedstrijden gespeeld t.o.v. 225 wedstrijden wanneer het toernooi vol zou zitten.

De hele week hebben we prachtig weer gehad. Het was droog, niet koud, niet te warm en er was weinig wind. De ideale omstandigheden voor een potje tennis en voor het kijken naar een potje tennis onder het genot van een hapje en een drankje op het terras. Op de finale dag leek alleen wel in het water te vallen maar gelukkig bleek op zondag zelf dat Buienradar er naast zat. Er zijn 24 prachtige finales gespeeld waarbij er fel maar fair werd gestreden om de titel “Kampioen van Het Swaegh Open 2021”. De winnaars mochten na afloop van de finale op het speciaal gecreëerde erepodium plaatsnemen om hun prijs in ontvangst te nemen en om hun prestatie vast te leggen op de foto.

Het was anders dan anders, maar wij zijn ontzettend blij met de manier waarop het is verlopen. We kijken terug op een gemoedelijk, gezellig en geslaagd toernooi. Wij hebben alweer zin in volgend jaar.
Wij willen alle commissies en vrijwilligers enorm bedanken voor hun inspanningen om er een geslaagd toernooi van te maken. Uiteraard willen we ook alle deelnemers bedanken en we rekenen volgend jaar weer op jullie!

Met sportieve groet,

De Swaegh Open Commissie
Ellen, Rinske, Miraela, Paula, Dennis, Dick, Koen en Jeroen