Laatste nieuws van de WTC

Afgelopen toernooien/competities:

KNLTB Voorjaarscompetitie
Zeven vrijdagavonden in april en mei speelden 6 teams de voorjaarscompetitie. Eén Dames team (DD 17+, 4de klasse, afdeling 28) is kampioen geworden! Gefeliciteerd hoor! Op zaterdag waren er ook 6 teams: 3 overdag en 3 ’s avonds. Hier behaalde één Gemengd Team (GD 17+, 2de klasse, afdeling 7) een tweede plaats.
Er zijn mooie wedstrijden gespeeld en de nazit was altijd gezellig! Alle standen waren op tijd ingevuld en dat kon voor het eerst via de KNLTB app. Volgend jaar zeker weer…

Kaveltoernooi
Op zaterdag 18 mei werden alle kavelkopers van de dorpsveiling Zwaag uitgenodigd om hun aangekochte kavel te verzilveren. Op de veiling in oktober werden er 5 kavels voor 4 personen aangeboden met een tennis-clinic en een geheel verzorgde middag avond, waar gezelligheid voorop staat.
Ferry Pronk, Eusebio Bisot, Henry van Zelm, Sjaak Takken en Gerard Eijken hadden ieder een kavel gekocht en hiermee de vereniging gesteund om zonnepanelen te investeren. Inmiddels liggen er 60 panelen op het dak van het clubgebouw van de vereniging welke zorgdragen voor de energie om o.a. de lampen van de tennisbanen te laten branden.
We begonnen met een kopje koffie waarna All-in met drie trainers aanwezig was om een clinic te geven. De ballenmachine, snelheidsmeter en techniek training kwamen allemaal voorbij. De deelnemers hebben ervan genoten en er het een en ander van opgestoken.
Na al deze inspanningen stond er een heerlijk buffet klaar, verzorgd door de Happy Cooker. Ook dit ging er goed in bij de deelnemers. Na deze heerlijke maaltijd werd er nog een aantal partijen tennis gespeeld en kreeg iedereen, nadat we nog “even” nagezeten hadden, een heuse lamp op zonne-energie mee naar huis.
Het was een zeer geslaagde middag en avond. Wie weet -met de volgende dorpsveiling- bent u degene die hier ook bij aanwezig kan zijn!

Sportieve groet, Guido Mantel

Lopende toernooien/competities:

ZomerAvondCompetitie (ZAC)
Deze dinsdagavondcompetitie, waarin Herendubbel, Damesdubbel en Gemengd dubbel om de week worden gespeeld met 129 enthousiaste leden draait op volle toeren. Speel je mee en mocht je onverhoopt een keer niet kunnen? Regel dan een vervanger! Via de Club App kun je altijd leden vinden en/of bellen. Mocht een partij niet doorgaan, mail dan de Wtc. Dan zijn we op de hoogte!

Komende toernooien/competities:

Strijd der Seksen toernooi
Ook dit jaar organiseert de Wtc weer de bekende battle tussen de dames en de heren. Op zaterdagavond 15 juni zal dit plaatsvinden. Het is weer een all-in concept voor 20 euro tot 1:00 uur. De inschrijving staat nog even open. Doe gezellig mee!

Clubkampioenschappen Mix
Vanaf zondag 23 juni tot en met zondag 30 juni zijn er weer Clubkampioenschappen Mix. Wie gaan er dit jaar allemaal strijden om de eer? Daag elkaar uit en doe gezellig mee deze week! Een mooie gelegenheid om te oefenen voor het Swaegh Open. De finales zullen op zondagmiddag 30 juni worden gespeeld. Dan is er géén verhindering mogelijk. De inschrijving sluit binnenkort, dus wacht niet te lang…

KNLTB Najaarscompetitie
Deze competitie gaat 13 september van start en duurt 7 weken tot eind oktober. Inschrijven kan tot 21 juni via het inschrijfformulier op onze site. Er zijn verschillende mogelijkheden en er kan gespeeld worden op vrijdagavond (max. 6 teams), zaterdag of zondag. Je team moet uit minimaal 4 personen bestaan, herendubbel, damesdubbel of gemengd dubbel. Elke wedstrijd gaat om 2 gewonnen sets. Bij de dubbelpartijen geldt het verkort spelen: derde set is een super tiebreak (tot de 10).

Streets and Friends toernooi
Zaterdag 31 augustus organiseert de Wtc het Streets and Friends toernooi. De naam zegt het al. Een toernooi voor vrienden en buurtgenoten, maar ook familie, carnavalsgroepen, collega’s en wie je nog meer kunt bedenken. Kortom: voor iedereen die wil. Minimaal 1 lid van tv Swaegh en 3 (of meer) anderen. Heeft iemand nog nooit getennist, dan is er een gratis les via All-In mogelijk. Noteer het alvast in de agenda… En doe gezellig mee!

Overzicht toernooien
Wil je weten welke toernooien de Wtc dit jaar allemaal organiseert? Op www.tvswaegh.nl staat onder het kopje ‘Senioren’ een kopje ‘Clubtoernooien/Competities’. Daaronder vind je ze allemaal!

Sportieve groet,
Leo de Vries (voorzitter Wtc)