Nieuws van de JC

Nieuwe kleding

Afgelopen maanden hebben we de jeugdcommissie in nieuwe kleding gestoken om weer goed herkenbaar te zijn voor de jeugd en ouders tijdens allerlei jeugdevenementen op de club.

Voor ons is het belangrijk om de jeugd van de club het echte teamgevoel mee te geven tijdens de competitie.  Om dit voor elkaar te krijgen hebben we voor alle jeugdleden die competitie spelen een mooi T-shirt aangeschaft. Deze shirts zijn betaald met de cheque, die we vorig jaar van Deen hebben gekregen, voor het meedoen met de sponsoractie. Wij danken hiervoor alle mensen die de jeugd van T.V. Swaegh een warm hart hebben toegedragen door de munten in onze koker te stoppen. De eerste kinderen hebben al mogen spelen in de nieuwe shirts en waren blij verrast.  Het is altijd een mooi gezicht om kinderen van een club in dezelfde herkenbare kleding te zien spelen. De kinderen krijgen deze in bruikleen en kunnen als het shirt te klein is omruilen voor een maat groter. Als ze dan stoppen met competitie spelen moeten ze het shirt weer inleveren zodat een ander deze weer kan gebruiken.

Slaapfeest!

Op 22 september hebben we slaapfeest georganiseerd voor de jeugd. We begonnen met 30 kinderen om 17:00 aan een “chique diner”. De patat en sauzen werden gewoon op een tafelkleed gedaan. Hierbij kregen ze nog een lekkere snack. Een ijsje als nagerecht maakte het diner compleet.

Na het eten was het tijd om te gaan tennissen. Er werden in de 3 kleuren (rood, oranje, groen) onderlinge wedstrijden gespeeld. Als afsluiting van het buitenonderdeel werd het lijnenspel gedaan. Hierbij kregen de zijlijnen en middenlijn, van baan 1 en 2, een nummer. Bij het noemen van een nummer moesten de kinderen naar de lijn van het genoemde nummer. Elke keer vielen de 2 laatste af. Na het spel 2 keer gedaan te hebben gingen we helaas voor de kinderen weer naar binnen.

Binnen stond DJ Ray al klaar om de disco te laten beginnen. Hij wist de kinderen prima te vermaken. We hebben nog het spel “Magic Carpet” gespeeld. Dit is een soort zittend zaklopen en je dan vooruit bewegen op een kleed en dan het kleed aan de volgende doorgeven.

Bij de prijsuitreiking hadden we voor de winnaar iets leuks in de kleur waarin ze speelde. Een mooi rood chique masker, een reflecterend oranje hesje en een groene pet. Benthe, Thieme en Tygo moesten de avond er wel in lopen zodat iedereen kon zien wie de winnaar was.

Na al deze activiteiten was het filmtijd met de film “het regent gehaktballen 2”. Eerst omkleden in pyjama en je bed op orde maken en een goed plekje uitzoeken. De hele kantine lag vol en ze kregen een bakje popcorn. Voor de allerkleinsten was het toch al laat aangezien er een paar al lagen te slapen voor de film klaar was. Na de film moesten ze gaan slapen want er zaten kinderen tussen die zondag competitie moesten spelen. Om 7 uur in de ochtend werden de kinderen gewekt met muziek.  De eerste kinderen stonden om 07:05 al op de baan. Na het opruimen van de slaapspullen konden ze aan het ontbijt.  Al gauw waren de buikjes weer gevuld en werd ons gevraagd om toch het lijnen spel nog even te doen. De eerste ouders kwamen om 08:15 om hun kinderen op te halen.

Wij van de jeugdcommissie hebben genoten van de blije koppies. Zeker een aanrader om weer op de kalender te zetten voor volgend jaar. Misschien eerder zodat er eventueel echt in tentjes geslapen kan worden.

Hou de mail in de gaten voor de laatste jeugdevenementen en schrijf je in.