Nieuws van de WTC

Clubkampioenschappen Dubbel
Van zondag 17 tot en met zaterdag 23 september zijn de Clubkampioenschappen Dubbel gespeeld. Met 28 inschrijvingen (55 leden) in de speelsterktes 5, 6, 7 en 8 was het een geslaagd toernooi. Er waren mooie wedstrijden met een gezellige slotavond. Helaas konden er in verschillende categorieën geen kruisfinales gespeeld worden vanwege de vele verhinderingen… Gelukkig werkte het weer goed mee. Hierdoor hebben we veel avonden buiten kunnen zitten. Bedankt voor de deelname, aanmoedigingen,  aanwezigheid en gezelligheid. Graag tot ziens bij een volgend toernooi!

De winnaars:

DD5:   1e Jolanda Willemse en Wendy Hartnack / 2e Mirjan Beets en Yvonne Willemse

HD6:   1e Maurice de Wit en Jochem van Dijk / 2e Pieter Klingers en Peter Hartnack

HD7:   1e Rob van Amerongen en Hans van Westen / 2e Paul de Jong en Wim Zwier

DD7:   1e Joyce Haine en Suzanne Westgeest / 2e Marleen de Jong en Mirella Rood

HD8:   1e Remco Hagedoorn en Ivo Duikers / 2e Marcel Bloothoofd en Reijnder Bruins

DD8:   1e Leonie Bouchier en Barbara Folkers / 2e Anja Hack en Miranda Tol

Klik hier voor meer kampioensfoto’s

WinterAvondCompetitie (WAC)
Deze dinsdagavondcompetitie, waarin Herendubbels, Damesdubbels en Mixdubbels om de week worden gespeeld, is 3 oktober van start gegaan met maar liefst 99 spelers van onze club. Met 9 poules wordt er wekelijks een uurtje getennist voor de gezelligheid en natuurlijk voor de eer…

KNLTB Najaarsjaarscompetitie
De laatste ronde van deze regionale competitie wordt op 29 oktober gespeeld. Er doen dit najaar veel teams mee van tv Swaegh. Op vrijdagavond wel 6 teams! En op zondag    2 teams. Er is zelfs een loting in de kantine geweest met de aanvoerders om te bepalen welke teams op vrijdagavond mogen spelen…! Gezien de drukte deze avond wordt er dan ‘Compact’ gespeeld. Dat houdt in na 40-40 beslissend punt!

Vrijdagavond = TOSS avond
Na de najaarscompetitie zal er door een groepje enthousiaste tennisleden weer elke vrijdag een toss (racket) avond worden georganiseerd. Iedereen kan en mag meedoen. Vanaf vrijdagavond 3 november kun je wekelijks inlopen vanaf 19:30 uur.

Oktoberfest toernooi
Het is helaas al weer voorbij, maar het was een zeer geslaagde avond geweest. Totaal aantal deelnemers kwam dit jaar uit op 40 (20 koppels) en helaas zat het toen vol ! Grrr voor sommigen…. Voor volgend jaar wil ik proberen meer deelnemers/koppels toe te laten. Maar let op allemaal, snelle inschrijvers worden misschien wel beloond… Gezellig partijtje tennissen, even een pulletje van het een of ander aan de bar halen en nog lekker eten met elkaar ook: soepje, broodjes met Bockworst en Kartoffelsalade. Als organisator van dit jaar kijk ik in ieder geval terug op een leuke en gezellige avond. Daarvoor wil ik allereerst via deze weg de fantastische barbezetting bedanken. Volgend jaar weer heb ik begrepen… Verder gaat mijn dank uiteraard uit naar alle deelnemers: iedereen heeft op zijn/haar manier heerlijk kunnen tennissen en gezellig wat kunnen eten en drinken. Misschien zijn er nog suggesties voor volgend jaar, mail die dan naar wtc@tvswaegh.nl. Op naar de volgend toernooi/evenement bij tv Swaegh. Schrijf je in als je kunt. Het is altijd gezellig om mee te doen. Met sportieve groet, Niels van Dijk (WTC).

WinterKunstGrasCompetitie (WKG)
Deze competitie, waar ook dit jaar weer 8 teams van tv Swaegh zijn vertegenwoordigd, is bijna elke 2de zondag van de maand. Per team wordt er de ene keer thuis en de andere keer uit gespeeld. Deelnemende verenigingen zijn De Hulk, Wings, Wognum, Abbekerk en Nibbixwoud. De tweede zondag in februari is de laatste ronde. Dan hebben de teams nog een gezellig samenzijn met elkaar in onze kantine ‘De Racket’.

KNLTB Voorjaarscompetitie
De inschrijving voor deze regionale competitie staat vanaf begin november tot begin december weer open op www.tvswaegh.nl. In april 2018 zal deze competitie op vrijdag, zaterdag en zondag weer van start gaan.

Nieuwjaarstoernooi
Het eerste toernooi van het kalenderjaar 2018 is het traditionele Nieuwjaarstoernooi voor de senioren. Op zaterdagavond 6 januari heeft de WTC de Koedshal in Blokker weer afgehuurd. Een all inclusive avond met veel plezier en gezelligheid in het vooruitzicht. In november gaat ook hier de inschrijving van open.

Overzicht toernooien
Wil je weten welke toernooien de WTC dit jaar allemaal organiseert? Op www.tvswaegh.nl staat onder  ‘Senioren’ – ‘Clubtoernooien/Competities’. Daaronder vind je ze allemaal!

Sportieve groet, Leo de Vries (voorzitter WTC)