Nieuws van de WTC

Aan welke toernooien kun je de komende maanden allemaal meedoen? Lees het hier en schrijf je in!

NIEUWS VAN DE WTC

Openingstoernooi

Op zondag 18 maart organiseerden wij voor alle leden het Openingstoernooi. Het was het eerste toernooi van het nieuwe seizoen. Een mooie middag met leuke potjes tennis. Er deden 34 enthousiaste leden mee. Tussendoor een kopje koffie of thee en later ook diverse borreltjes. Het was een mooie en gezellige tennismiddag!

Clubkampioenschappen Enkel 2018

Van zaterdag 24 maart tot en met zaterdag 31 maart is er weer gestreden om de titel Clubkampioen Enkel in de categorieën HE6, HE7, H8, DE7 en DE8. We kunnen terugkijken op een succesvol toernooi waarin 35 sportievelingen gingen de strijd aan met elkaar. Dit resulteerde in zeer spannende partijen met uiteindelijk 5 winnaars! Overall heeft Jeroen Westgeest het toernooi gewonnen. Hij was de sterkte in de HE6.

Voor de meeste mensen was dit een mooie gelegenheid om weer eens een keer te enkelen, over het algemeen wordt dit toch minder gedaan dan het dubbelen. Voor een aantal echter ook een mooie gelegenheid om zichzelf te meten met de rest én zichzelf in positieve zin te verbazen!

Groet,
Bas van der Heiden

De winnaars:

HE 8   1. Marcel van ‘t Veer     2. Marvin Hoks

DE 8   1. Jenn Olieberg              2. Barbara Folkers-Lemm

HE 7   1. Hans van Westen       2. Stephan van der Veen

DE 7   1. Mirjan Beets                 2. Simone Gerretsen

HE 6   1. Jeroen  Westgeest     2. Michel Taken


KNLTB Voorjaarscompetitie

Deze competitie is net achter de rug met 10 teams van onze vereniging. Op vrijdagavond waren er dit jaar 5 teams van tv Swaegh actief: 2x HD en 3x DD. Op zaterdag speelden overdag 2 teams (HD en GD) en voor het eerst ook 1 team op zaterdagavond (GD). Zondags speelden er wekelijks 2 teams (HD en GD). Er waren 2 teams kampioen geworden. Op vrijdagavond HD van aanvoerder John de Haas en GD van aanvoerder Guido Mantel. Gefeliciteerd nogmaals!

ZomerAvondCompetitie (ZAC)

Deze dinsdagavondcompetitie, waarin Herendubbel, Damesdubbel en Gemengd dubbel om de week worden gespeeld, draait weer op volle toeren met maar liefst 138 (!) enthousiaste leden. Speel je mee en mocht je onverhoopt een keer niet kunnen? Regel dan een vervanger! En laat je tegenstander niet voor niets komen…

Strijd der Seksen toernooi

Wegens het succes van vorig jaar had de WTC besloten dit toernooi in 2018 wederom op de toernooiplanner te zetten en wel op zaterdag 12 mei. En dat is een goede beslissing geweest, want de deelname was dit jaar nog groter dan vorig jaar. Maar liefst 40 deelnemers durfde deze strijd aan, waarin de opkomst van “de meisjes” groter was dan “de jongens”, dus hiermee stonden de dames 1-0 voor. Omdat we vorig jaar echt wedstrijden “jongens tegen meisjes” hadden, maar de heren blijkbaar toch te sterk bleken (oké oké, bij deze staat het dan 1-1 ) had de commissie dit jaar een andere opzet qua wedstrijden ingedeeld. Het waren voornamelijk mix en in sommige gevallen “wilde” mix-partijen. Nadat iedereen 1 rondje had gespeeld en 1 of meerdere versnaperingen had genuttigd, werden de deelnemers verzocht om naar baan 1 te gaan. De meisjes aan de ene kant, de jongens aan de andere kant van de baan. Eindelijk kon er dan echt gebatteld worden. Doel van het spel: om de beurt de bal te slaan. Zodra iemand “mis slaat” of de bal uitslaat, dan moet diegene naar de kant en mag niet meer mee doen. Alleen deze laatste spelregel werd niet door iedereen TE serieus genomen…. Het 1e spel werd gewonnen door de heren, het 2e spel door de dames. Uiteraard wilde iedereen nog een 3e spel spelen, zodat er een echte winnaar uit de bus kwam rollen. Deze laatste battle werd gedaan, nadat iedereen eerst zijn traditionele wedstijd had gespeeld. En of het door de warmte kwam, of door drank of door het feit dat niemand wilde verliezen, bij de 3e battle werden de spelregels helemaal niet meer serieus genomen. Bovendien werden de heren nog versterkt door het 1e herenteam en de bijbehorende supporters, welke waren blijven hangen van de competitie. Deze keer geen winnaar (of iedereen winnaar). Maar daar gaat het ook niet om. Gezelligheid staat voorop, dus we mogen gerust stellen dat het een zeer geslaagd toernooi is geweest, waarbij we wederom fantastisch mooi weer hebben gehad. Rond de klok van 1.00 uur stopte de formule all-in. Maar zoals gebruikelijk waren er nog genoeg deelnemers die tot de vroege uurtjes bleven plakken….

Alle deelnemers bedankt, een speciale dank naar de kantinecommissie voor het regelen van de lekkere hapjes en versnaperingen. En uiteraard mogen we de kantinedienst niet vergeten!! Wie weet tot volgend jaar?

Vriendelijke groet,

Mirjan Beets

Street and Friends toernooi

Zaterdag 16 juni organiseert de WTC het Street and Friends toernooi. De naam zegt het al. Een toernooi voor vrienden en buurtgenoten, maar ook familie, carnavalsgroepen, collega’s en wie je nog meer kunt bedenken. Kortom: voor iedereen die wil. Minimaal 1 lid van tv Swaegh en 3 (of meer) anderen. Heeft iemand nog nooit getennist, dan is er een gratis les via All-In mogelijk. Dus doe gezellig mee!

Clubkampioenschappen Mix

Vanaf zaterdag 23 juni tot en met zaterdag 30 juni zijn er weer Clubkampioenschappen Mix. Wie gaan er dit jaar allemaal strijden om de eer?  Daag elkaar uit en doe gezellig mee deze week! De finales zullen op zaterdagavond 30 juni worden gespeeld. Inschrijven kan tot en met 13 juni. Een mooie gelegenheid om te oefenen voor het Swaegh Open.

KNLTB Najaarscompetitie

Deze competitie gaat 14 september van start en duurt 7 weken tot eind oktober. Inschrijven kan tot 17 juni via het inschrijfformulier op onze site. Er zijn verschillende mogelijkheden en er kan gespeeld worden op vrijdagavond (max. 5 teams), zaterdag of zondag. Je team moet uit minimaal 4 personen bestaan, herendubbel, damesdubbel of gemengd dubbel. Elke wedstrijd gaat om 2 gewonnen sets. Bij de dubbelpartijen geldt het verkort spelen: derde set is een super tiebreak (tot de 10).

Overzicht toernooien

Wil je weten welke toernooien de WTC dit jaar allemaal organiseert? Op www.tvswaegh.nl staat onder het kopje ‘Senioren’ een kopje ‘Clubtoernooien/Competities’. Daaronder vind je ze allemaal!

Sportieve groet,

Leo de Vries (voorzitter WTC)