Nieuws van de WTC

Laatste nieuws van de WTC

Street and Friends toernooi

Zaterdag 16 juni organiseerde de WTC het Street and Friends toernooi. De naam zegt het al: een toernooi voor vrienden en buurtgenoten, maar ook familie, carnavalsgroepen, collega’s en wie je nog meer kon bedenken. Het was een geslaagde zaterdag met 5 teams. Een aantal deelnemers heeft voor aanvang van dit toernooi nog een gratis les via All-In aangeboden gekregen. Het weer was goed. Er waren leuke partijen en er was een lekkere BBQ. Deelnemers bedankt en tot volgend jaar weer!

 Clubkampioenschappen Mix

Vanaf zaterdag 23 juni tot en met zaterdag 30 juni waren er Clubkampioenschappen Mix. Er deden 50 leden mee en zij zouden strijden in 3 categorieën, gemend dubbel 6, 7 en 8. Op het laatste moment heeft de gemengd dubbel 6 vanwege blessures en verhinderingen helaas geen doorgang kunnen vinden. Toch was het een mooie week met leuke partijen. De finales werden zaterdagavond 30 juni gespeeld. En de winnaars waren:

Gemengd dubbel 7

1e prijs: Jeroen Westgeest en Suzanne Westgeest

2e prijs: Bas van der Heiden en Mirjan Beets

Gemengd dubbel 8

1e prijs: Marvin Hoks en Lisette Hoks

2e prijs: Oscar Werkhoven en Sjoukje Hilarides


Clubkampioenschappen Dubbel

Van vrijdag 7 t/m zondag 16 september zijn de clubkampioenschappen Dubbel gespeeld. 80 deelnemers hadden zich ingeschreven verdeeld over 4 categorieën. Helaas waren er in DD5 en DD6 te weinig dames. Hopelijk zijn er volgend jaar meer inschrijvingen.

De start op vrijdag begon wat regenachtig, maar uiteindelijk werd het droog. De rest van de week is het mooi weer gebleven en zijn er mooie partijen gespeeld. Helaas waren er 6 koppels die door blessures hebben moeten opgeven. Hopelijk zien wij hen weer snel op de tennisbaan! Zondagmiddag 16 september zijn de finales gespeeld. Het publiek kon genieten van mooie wedstrijden. Na afloop volgde de prijsuitreiking. De winnaars ontvingen een cadeaubon van Bouchier en een sporttasje.

De winnaars:

Heren dubbel 5

1e prijs: Peter Gootjes en Jeroen Westgeest

2e prijs: Stephan Horden en Michel Taken

Heren dubbel 6

1e prijs: Niels van Dijk en Peter Booij

2e prijs: Rob van Amerongen en Paul Jong

Dames dubbel 7                                                     

1e prijs: Irene Lof en Wilna Marcus

2e prijs: Nina Hooijveld en Daisy Schinginga

Heren dubbel 7

1e prijs: Eric Haine en Stephan van der Veen

2e prijs: Hans Jong en Leo de Vries

Dames dubbel 8                                                     

1e prijs: Sonja Molenaar en Danielle Berkhout

2e prijs: Wobke Bangema en Femke van Tongeren

Heren dubbel 8

1e prijs: Cees Lof en Gerard Marcus

2e prijs: Marcel Bloothoofd en Jos Noordeloos


WinterAvondCompetitie (WAC)

Deze dinsdagavondcompetitie, waarin Herendubbels, Damesdubbels en Mixdubbels om de week worden gespeeld, gaat 2 oktober van start met maar liefst 116 spelers van onze club. Met 9 poules wordt er wekelijks een uurtje getennist voor de gezelligheid en natuurlijk voor de eer.


KNLTB Najaarsjaarscompetitie

Er doen dit najaar op vrijdagavond weer 6 teams van tv Swaegh mee aan deze competitie. En op zaterdag 1 team. Er is zelfs weer een loting in de kantine geweest met de aanvoerders om te bepalen welke teams op vrijdagavond mogen spelen…! Er wilden eigenlijk nog 2 teams meedoen, maar zij waren helaas uitgeloot! De laatste ronde van deze regionale competitie wordt op 27 oktober gespeeld.

 WinterKunstGrasCompetitie (WKG)

Deze competitie, waar ook dit jaar hopelijk weer 8 teams van tv Swaegh aan meedoen, wordt 5x in de wintermaanden (november, december, januari en februari) gespeeld. Per team wordt er de ene keer thuis en de andere keer uit gespeeld. Andere deelnemende verenigingen zijn De Hulk, Wings, Wognum, Abbekerk en Nibbixwoud. Na de laatste ronde op 3 februari 2019 hebben de teams een gezellig samenzijn met een warme maaltijd in onze kantine ‘De Racket’.

WTC lid gestopt

De WTC heeft tijdens afgelopen vergadering Veronie Bloem bedankt voor haar 5 jaren trouwe dienst. Veronie heeft diverse toernooien, zoals de Club Enkel en Club Dubbel, Zomeravondcompetitie (ZAC) of de Winteravondcompetitie (WAC) georganiseerd. Heel erg bedankt voor alles wat je voor de WTC (en dus voor tv Swaegh) hebt gedaan al die jaren!

Nieuw WTC lid

De WTC heeft er een nieuw lid bij en daar zijn we blij mee! Dankzij Betty Haubrich zijn we nu meteen weer op volle sterkte. Veel plezier en succes, Betty!

KNLTB Voorjaarscompetitie

De inschrijving voor deze regionale competitie staat vanaf begin november tot begin december weer open op www.tvswaegh.nl. In april 2019 zal deze competitie op vrijdag, zaterdag en zondag weer van start gaan.

Nieuwjaarstoernooi

Het eerste toernooi van het kalenderjaar 2019 is het traditionele Nieuwjaarstoernooi voor de senioren. Op zaterdagavond 5 januari heeft de WTC de Koedshal in Blokker weer afgehuurd. Een all inclusive avond met veel plezier en gezelligheid in het vooruitzicht. In november gaat ook hier de inschrijving van open.

Overzicht toernooien

Wil je weten welke toernooien de WTC dit jaar allemaal organiseert? Kijk onder  ‘Senioren’ – ‘Clubtoernooien/Competities’. Daar vind je ze allemaal!

Sportieve groet,

Leo de Vries (voorzitter WTC)