Nieuws van de WTC

Afgelopen toernooi/competitie:

Nieuwjaarstoernooi

We zijn het nieuwe jaar 2019 sportief begonnen! Op zaterdag 5 januari vond het jaarlijkse Nieuwjaarstoernooi in de Koedshal plaats. Met de 44 enthousiaste leden werd er gespeeld in 2 poules. Over de gehele avond speelde iedereen 3 wedstrijden van 40 minuten in de mix en/of dubbel. Tussen de wedstrijden door kon iedereen lekker aanzitten, bleven de glazen goed gevuld en waren er lekkere koude en warme hapjes.De prijswinnaars waren dit jaar degenen die 19 games (2019!) hadden verzameld. In poule A had Sonja 19 games gewonnen en Remco 19 games verloren. In poule B wist Eric 19 games te verzamelen en had Miraèla als enige dame een positief gamesaldo van 19. Na de prijsuitreiking werd er nog lekker lang nagepraat en geborreld. Iedereen bedankt voor de gezelligheid en tot een volgend toernooi!

WinterKunstGrasCompetitie (WKG)

In de WKG waren acht teams van tv Swaegh vertegenwoordigd. Op zondag 18 februari was een gezellige slotavond in onze kantine. Er stond een lekker buffet van de Happy Cooker uit Zwaag klaar en er werden de nodige drankjes gedronken. Een mooi moment om nog eens over de wedstrijden na te praten.

Lopende competitie:

WinterAvondCompetitie (WAC)

Deze dinsdagavondcompetitie, waarin Herendubbels/Damesdubbels en Mixdubbels om de week spelen, is op dinsdag 12 maart voor het laatst. Er doen deze winter 117 leden aan mee, daar zijn we erg blij mee! Het valt de Wtc wel op dat er wekelijks 1 of meer banen leeg staan. Dat is jammer! Probeer altijd invallers te regelen.  En als dat niet lukt, zorg dan in ieder geval dat de tegenstanders en de Wtc op de hoogte zijn dat er niet wordt gespeeld. Telefoonnummers kunnen worden gevonden via ‘Mijn KNLTB’ of via de Club app.

Komende toernooien/competities:

Clubkampioenschappen Enkel

Vanaf zaterdag 16 maart tot en met zaterdag 23 maart zijn de Clubkampioenschappen Enkel. Alle leden kunnen gaan strijden om de eer! Dus in week 12 zijn ’s avonds alle banen bezet en is de kantine weer elke avond open. Inschrijven allemaal en doe gezellig mee, ook wanneer je nooit aan het enkelen bent. Zaterdag 23 maart zijn de finales voor de Dames en Heren. Dan zou het natuurlijk erg leuk zijn als de finalisten op veel publiek mogen rekenen!

ZomerAvondCompetitie (ZAC)

Zoals gebruikelijk wordt de WAC opgevolgd door de ZAC. Deze dinsdagavondcompetitie gaat vanaf 2 april van start. Een uurtje tennis voor de gezelligheid en natuurlijk probeert een ieder zoveel mogelijk puntjes bij elkaar te spelen. Maar het motto: ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’ staat hier hoog in het vaandel.

KNLTB Voorjaarscompetitie

De voorjaarscompetitie telt mee voor de ranking van de spelers en begint op vrijdag 12 april. Op vrijdagavond spelen 6 teams. Dit houdt in dat er dan 7 weken geen banen beschikbaar zijn om vrij te tennissen. Het gaat om 12, 19, 26 april en 10, 17, 24 en 31 mei. Op zaterdag zijn er ook 6 teams: 3 overdag en 3 ’s avonds. Vrij tennissen is dan niet mogelijk op zaterdag 13 april, 11 en 25 mei en niet op 1 juni. Er wordt wisselend thuis en uit gespeeld. Allemaal veel succes en plezier!

Overzicht toernooien

Wil je weten welke toernooien de WTC dit jaar allemaal organiseert? Neem een kijkje op www.tvswaegh.nl bij  ‘Senioren’ – ‘Clubtoernooien/Competities’. Daar vind je ze allemaal!

Wij hopen op veel inschrijvingen en deelnames met de toernooien! Heb je nog suggesties of ideeën? Deze kun je altijd mailen naar wtc@tvswaegh.nl. Allemaal tot kijk op ons tennispark!

Sportieve groet,

Leo de Vries (voorzitter WTC)