Van de voorzitter

Als kersverse voorzitter van tennisvereniging Swaegh wil ik natuurlijk de aanwezige leden op de algemene ledenvergadering bedanken dat ze daar aanwezig waren, maar tevens mij unaniem benoemd hebben tot de nieuwe voorzitter van hun vereniging. Ik besef me natuurlijk dat dit een zware last op mijn schouders legt en zeker verwachtingen zal scheppen.

Zoals ik al in mijn “campagne” heb aangegeven ben ik een groot voorstander van de term:

VOOR – DOOR en MET de inzet van alle leden.

Men zal zich moeten beseffen dat een vereniging alleen bestaansrecht heeft door de inzet van vrijwilligers, dit kan zijn in diverse commissies, maar ook degene die schoonmaakdienst draait, achter de bar staat of in het onderhoud van het park voorziet. Met zijn allen zijn we verantwoordelijk voor het visitekaartje van onze vereniging.

We hebben een vereniging waar we sporten voor de gezondheid, maar ook gezelligheid en voor onze ontspanning. Hiervoor willen we streven naar een betaalbaar lidmaatschap en billijke prijzen voor de diverse consumpties in de kantine. Dit kunnen we al jaren waarborgen door de inzet van vele vrijwilligers en daar wil ik uiteraard ook mijn dank naar uitspreken.

Maar overall gezegd hebben we natuurlijk een prachtig tennispark met vijf schitterende, in 2015, nieuw aangelegde verlichte kunstgrasbanen, waarvan drie banen volledig met LED verlichting. Een oefenkooi om even warm te spelen, of de techniek bij te spijkeren.

Een prachtig digitaal afhangbord waar een duidelijk overzicht is van alle banen en speeltijden. Deze gaan we in de toekomst nog uitgebreider gebruiken met de digitale gebruiksgemakken hiervan.

Verder op de vereniging nog een tafeltennistafel en voor de jeugd een klimtoestel, hinkelbaan en tafelvoetbalspel waar ze zich op kunnen vermaken als de ouders tennissen of als ze even moeten wachten tot ze de baan op kunnen.

Een vereniging voor jong tot oud waar ik trots op ben om mij als voorzitter te mogen gaan inzetten.

Guido Mantel