Verdien een bijdrage voor onze clubkas: Vrijwilligers IRONMAN 70.3 Westfriesland gevraagd

De wereldberoemde triatlonwedstrijd IRONMAN komt dit jaar in het weekend van 24 tot en met 26 september naar West-Friesland. De organisatie is op zoek naar vrijwilligers, bij voorkeur afkomstig uit de eigen regio en vandaar deze oproep.

Door de inzet van leden als vrijwilliger bij IRONMAN 70.3 Westfriesland kunnen verenigingen de clubkas spekken. Voor elke vrijwilliger door een vereniging of stichting wordt per gewerkt uur een vergoeding uitgekeerd richting de clubkas.

Het spektakelstuk van het weekend is de IRONMAN 70.3 op zondag: 1,9 kilometer zwemmen in de haven van Hoorn en het Markermeer, 90 kilometer fietsen door zeven West-Friese gemeenten en 21,1 kilometer hardlopen door het historische Hoorn. “Vanwege de enorme omvang van het evenement, alleen al tijdens de wedstrijd op zondag doen ongeveer 2.500 deelnemers mee, is de organisatie ook afhankelijk van een enorm team aan enthousiaste vrijwilligers”, zegt José van Laarhoven, projectmanager van IRONMAN 70.3 Westfriesland.

Gedurende het wedstrijdweekend vinden diverse IRONMAN wedstrijden plaats. Over het hele weekend worden ruim 350 vrijwilligers ingedeeld om de tweede editie van dit sportieve evenement in goede banen te leiden. Er wordt onder meer ondersteuning gezocht bij de registratie van atleten, de zwemstart, wisselzone, finish en op het hele parcours. Individuele vrijwilligers kunnen met hun inzet korting verdienen op een starbewijs. Voor stichtingen en verenigingen is een vergoeding beschikbaar gesteld, die dit jaar wellicht extra welkom is vanwege het wegvallen van inkomsten door het coronavirus. Indien een vereniging of stichting zich aanmeldt komt dit ten goede van de clubkas. Alle functies in het weekend zijn te vinden via het volgende formulier: Volunteers IRONMAN 70.3 weekend Westfriesland 2021 (wufoo.com)

Meer informatie of aanmelden via www.ironman.nl of ironmannedvolunteers@gmail.com.

Het gehele programma van IRONMAN 70.3 Westfriesland:

Vrijdag 24 september
IRONKIDS
Nightrun

Zaterdag 25 september
IRONMAN 5150 Westfriesland
IRONMAN 4:18:4 Westfriesland

Zondag 26 september
IRONMAN 70.3 Westfriesland